Roll mediterrani amb paleta curada

Ingredients per a 2 persones:

  • Per al farcit:
  • 300 g de shari (arròs cuit per a sushi)
  • 1 fulla d’alga nori
  • 200g de paleta
  • 200g de formatge tipus mozzarella
  • 2 ous
  • 100g de farina de blat
  • 200g de panko
  • oli d’oliva
  • 100 g de ruca
  • fulles d’alfàbega
  • brots d’alfals
  • brots de pèsols
  • tàperes
  • Per a la salsa de tomaca:
  • 50g de tomaques seques
  • 10ml de suc de yuzu o llima
  • 20ml d’oli d’oliva
  • sal
  • pebre
  • Utensilis:
  • estoreta per a sushi

 

Elaboració:

 

Talla el formatge en quatre bastonets de 9 x 1 centímetres. Bat els ous i passa el formatge per la farina, pels ous batuts i per últim pel panko. Fregix els bastonets de formatge en una paella amb un dollet d’oli. Reserva en un plat cobert amb paper absorbent de cuina.

Rehidrata les tomaques seques durant 20 minuts aproximadament. Per a fer la salsa de tomaca, posa les tomaques en el got batedor, afegix el suc de yuzu, un dollet d’oli d’oliva, un pessic de sal i pebre. Bat, afegix les tàperes i reserva.

Embolica l’estoreta per a sushi en un plàstic transparent. Talla l’alga nori per la meitat. Cobrix l’alga amb una capa d’arròs d’uns 5mm de grossària, de manera que isca un poc d’arròs pels extrems de l’alga. Retira l’alga junt amb l’arròs de l’estoreta i col·loca a sobre d’ella la meitat de les llenques de paleta curada de forma que queden de la mateixa mida que l’alga. Col·loca l’alga amb l’arròs sobre la paleta de manera que l’alga quede per dalt. Posa la meitat de les tomaques a sobre de l’alga i col·loca damunt un poc de ruca, unes fulles d’alfàbega i dos bastonets de formatge. Fes un rotllet amb l’ajuda de l’estoreta. Embolca el rotllet en plàstic transparent (per a facilitar el tall) i talla’l en 8 mossos. Fes un altre rotllet de la mateixa forma.

 
Decora els rotllets de paleta amb els brots d’alfals i de pèsol. Posa una tàpera sobre cada mos. Acompanya amb la salsa de tomaca.

wordpress theme powered by jazzsurf.com